Burn-out: wat is het en hoe kom je ervan af?

Burn-out

Een burn-out is een modern ziektebeeld dat echt bij deze tijd past. Bij burn-out therapie Venlo wordt het namelijk steeds drukker. Tegenwoordig wordt er heel veel van ons gevraagd, zowel van mannen als van vrouwen. Bijna iedereen houdt verschillende ballen in de lucht. We zijn druk op het werk omdat we salarisverhoging willen. Daarnaast hebben we nog een leuk sociaal leven, we sporten veel en houden daarnaast nog een huishouden draaiende. Als er iets vervelends gebeurt in ons leven, kan de emmer overlopen. Het kan dan zijn dat je een burn-out hebt.  Wat is het precies en hoe kom je ervan af? In dit artikel lees je er meer over.

Wat is een burn-out en hoe ontstaat het?

Burn-out betekent letterlijk opgebrand. Je hebt teveel op je bordje gehad. Dat kan met je werk te maken hebben, maar ook met je privé-leven. Omdat je het gewend bent om altijd maar door te gaan, zitten mensen lang in de ontkenningsfase. Het duurt altijd even voordat je erkent dat je zwaar overspannen bent. Een dokter geeft vaak de diagnose af. Dit advies mag zeker niet genegeerd worden.

De weg naar genezing

Het herstel van een burn-out kan soms een paar maanden duren. Sommige mensen zijn zelfs een jaar uit de running. Het is helaas niet anders, want rust is het beste advies. Dat betekent veel slapen, maar ook je grenzen aangeven op andere manieren. Je zal vaker nee moeten zeggen tegen mensen die altijd op je konden rekenen. Blijf uiteraard ook gezond eten en maak een dagelijkse wandeling om het lijf een dagelijkse dosis beweging, vitaminen en daglicht te geven. Alle kleine beetjes helpen. Je merkt nog niet gelijk het verschil, maar het is echt belangrijk om dit genezingsproces de tijd te geven.

Verschillende methodes

Er zijn heel veel manieren om de burn-out aan te pakken. Dit zijn onder andere:

 

  • Energie- of lichtwerk
  • Dieetadvisering
  • Quantum touch
  • Counseling en familieopstellingen
  • Massages en lichaamswerk

Wat past bij jou?

Dat is moeilijk zo te beantwoorden, omdat het voor iedereen weer verschillend is. Wat voor de één goed werkt hoeft niet zo voor de ander te zijn. Het beste is om zelf op onderzoek uit te gaan. Zo kom je er uiteindelijk achter wat werkt voor jou. De beste methode vind je vaak niet in ene keer dus je zal soms ook geduld moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*