Een logo laten ontwerpen

Design

 

Een uniek logo is belangrijk voor de identiteit van je bedrijf. Je logo zal het gene zijn waaraan mensen jou bedrijf gaan herkennen en waardoor mensen jou bedrijf door zullen onthouden. Het is belangrijk dat je een logo hebt dat bij jouw bedrijf past. Je leest in deze blog meer dingen die belangrijk zijn bij het laten ontwerpen van jou logo. 

 

De stijl van je logo

 

Wat voor soort stijl wil je je logo geven? Zo kan je kiezen voor een woordmerk of een beeldmerk. Een woordmerk bestaat enkel uit woorden en zal zo meer een minimalistische stijl creëren. Bij een beeldmerk is er ook een afbeelding, een embleem, een letter, een merk, een zegel, een monogram of een mascotte te zien op het logo, dit is dus een iets uitgebreider logo. Bedenk goed wat het beste bij jou bedrijf zou passen. Dit zal natuurlijk afhangen van de dienstverlening die je hebt maar ook van hoe je bent als persoon.

 

De inhoud van je logo

 

Wat is de identiteit van jou bedrijf? Schrijf dit voor jezelf op en geef dit mee aan degene die voor jou je logo gaat ontwerpen. Het is belangrijk dat potentiële klanten gelijk de identiteit van je bedrijf terug kunnen zien met een snelle blik op jou logo. Omdat er veel aanbod is op de markt en het daardoor een grotere uitdaging kan zijn om klanten te vinden kan een pakkend logo net het verschil maken. De functionaliteit van het logo is hierbij ook erg van belang. Zo is het de bedoeling de juiste mensen aan te trekken die interessant zijn voor jou bedrijf. Het is ook goed om je logo simpel en duidelijk te houden. Als er te veel te zien is in je logo kan dat onduidelijkheid scheppen. Het belangrijkste is dat als mensen kijken naar je logo, ze weten wat je voor ze kan beteken. 

 

Een tijdloos ontwerp

 

Een logo wil je het liefst voor altijd mee laten gaan, omdat mensen je zo blijven herkennen. Veranderen van logo zou strategisch niet een goede zet zijn. Daarom is het belangrijk dat je logo ook tijdloos is. Waar je wel altijd voor zou kunnen kiezen als je al een logo hebt die niet meer helemaal van deze tijd is, om dit logo te laten opknappen. Er wordt dan met minimale zichtbare verandering een moderne twist aan je logo gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*