Dart scorebord app

darten

Bij het dartspel gooi je pijlen op een bord waar getallen opstaan. Het doel is om 501 punten te halen. Elke keer mag je drie keer gooien. Bij elke poging gaan de getallen die je gooit van de 501 punten af totdat je op nul komt. Met een dart scorebord app kun je gemakkelijk de punten bijhouden. Voor het publiek is dit ook super handig en leuk om te zien.

Het dartspel

Bij darten wordt meestal het spel gespeeld waarbij je 501 punten moet behalen. Andere varianten zijn spellen waarbij je 301, 701 of 1001 punten moet behalen. Om de beurt mag je drie keer gooien. Je moet precies op 0 uitkomen waarbij de laatste pijn op een double gegooid moet worden. Dit doe je vaak drie keer, de persoon die uiteindelijk gewonnen heeft zal dan dus twee of drie keer een game gewonnen hebben. Het is ook mogelijk om vijf keer een game te spelen. Daarnaast zijn er verschillende onofficiële varianten op het dartspel.

Op het dartbord staan meerdere ringen en vakjes. Afhankelijk van het vakje waarin je gooit, telt het cijfer enkel, dubbel of triple (drie keer). De cijfers 1 tot 20 staan wisselend op het bord. Het hoogste cijfer zit bovenaan met een triple vakje. In het midden zit de rode bull’s eye die 50 punten waard is met daaromheen een groene cirkel. De groene cirkel, single bull, is 25 punten waard. Je krijgt geen punten als je in het zwarte gedeelte om het bord gooit, als het pijltje er weer uitvalt of als je een dartpijltjes op een ander pijltje gooit.

Dart scorebord app

Om het bijhouden van de score makkelijker te maken kun je een app downloaden. Dit heeft veel voordelen. Het maakt het in ieder geval makkelijker om op het spel te concentreren doordat je de score bij de hand hebt. Een app kun je op je telefoon zetten maar ook op een Ipad of tablet. Het leuke daarvan is dat iedereen de score ziet terwijl je bezig bent. De app kun je aanpassen naar het spel die je op dat moment aan het spelen bent. Het maakt niet uit welke variant je speelt en hoeveel games, alles is in te stellen. Daarom is de app voor iedereen geschikt. Je kunt dus ook kiezen tussen een professionele setup of een beginner of kroegspel. Je kunt ook andere dingen in de app aanpassen, zoals een naam kiezen voor de partij die je speelt. Je kunt aanpassen wat wel en niet op het dartscherm komt te staan. Wat je ook kunt kiezen is om de wedstrijd met mensen te delen door het op te laten nemen. Iemand anders kan dan live de wedstrijd meekijken. Mocht iemand niet naar jouw wedstrijd kunnen komen of naar de kroeg, dan kun je dus alsnog een livestream aanzetten. Zo zie je hoeveel mogelijkheden deze app heeft!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*